neděle 28. února 2016

Letní semestr zadání

4. zadání ÚKRYT PŘED ŽIVLEM
V prvním semestru jsme se věnovali materiálu, tvaru, konstrukci a pohybu. Druhý semestr bude o volnosti. Architektura počala jako úkryt člověka před nepřízní okolního světa, aby zvýšila jeho pohodlí. Každý bude navrhovat úkryt pouze před jedním živlem, aby se mohl plně soustředit na jeho síly. Způsoby vyjádření jsou neomezené. Práce začne přednesem básně o živlu a vybráním konkrétního živlu z připravené nabídky.

5. zadání STAVBA PRO VEŘEJNOST VE STŘEDU MĚSTA
Je vymezen obdélník ve středu Liberce, jenž obsahuje hlavní náměstí, Pražskou a Moskevskou ulici konče ul. Revoluční, a vše mezi tím co město nabízí. Na společném modelu v m 1:100 vytvoříte maketu města.
Úkolem je navrhnout do vymezené části města veřejně přístupnou stavbu, jenž bude mít svůj program, bude reagovat na zvolené místo a bude sloužit k užitku občanům, aby se těšili ze svého města. Kromě vnitřků budov je k využití všechen okolní prostor. Vážnost samého centra je výzvou k reakci.

6. zadání EXPOZICE VE VEŽI
Oživování skomírajícího industriálního dědictví se stává běžnou součástí dnešní mladé generace. Spolek „AvantgArt, z.s.“ si za tímto účelem pronajal zauhlovací a vodárenskou věž továrny na koberce ve Vratislavicích n. N. od slavného Leopolda Bauera. Cílem spolku není primárně vytvářet kulturu, ale nenechat objekt podlehnout zkáze trhu. Ryze technický účel stavby nabízí architektonicky silné prostory, ve kterých budeme týmově instalovat expozici ze zbylých předmětů z provozu fabriky. Práce skončí vernisáží výstavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat